Tort cu fructe

Se curata capsunile si se taie feliute. Se taie cubulete piersicile, se scot sambueii de la cirese si visine si se amesteca toate fructele. Se separa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 150 gr zahar
  • 120 gr faina
  • 2 linguri rom
  • 1 portocala
  • 1 pachet zahar vanilat
  • Fructe:
  • 1 kg capsuni
  • 10 cirese din compot
  • 5 piersici din compot
  • 10 visine din compot
  • 150 gr zahar
  • 2 linguri rom
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr frisca
  • 2 albusuri
  • 100 gr zahar tos
  • 2 linguri rom
  • 7 foi de gelatina
  • 1 jumatate pahar de apa
  • 1 pachet zahar vanilat
  • Pentru ornat:
  • 250 gr frisca
  • 1 albus
  • 50 gr zahar tos
  • 1 lingura rom
  • 2 foi de gelatina
  • 2 linguri apa
  • 1 pachet zahar vanilat

Mod de preparare

Se curata capsunile si se taie feliute. Se taie cubulete piersicile, se scot sambueii de la cirese si visine si se amesteca toate fructele. Se separa albusurile de galbenusuri. intr-un vas se bat spuma tare albusurile. Se adauga tot zaharul o data, apoi faina, romul, coaja de portocala si vanilia si se amesteca. Se tapeteaza o forma de tort cu unt si faina, se toarna compozitia si se coace in cuptorul cald, 40 de minute la foc potrivit. Se scoate forma din cuptor, se lasa blatul la racit si se taie in trei foi. Se prepara frisca pentru umplut. Se inmoaie foile de galtina in apa calduta. Se pune zaharul peste gelatina si se amesteca pana se topesc. Se adauga in gelatina vanilia. Se lasa la racit. Se amesteca gelatina cu frisca, prin miscari usoare, de jos in sus. Se pune prima foaie de blat pe un platou si se stropeste cu o treime din sucul lasat de fructe. Se presara uniform o treime din cantitatea de fructe, care se acopera cu jumatate din cantitatea de frisca cu gelatina. Se aseaza si celelalte doua foi in acelasi fel. Ultimul strat este de fructe. Se pune tortul la racit, in frigider, apoi se orneaza cu restul de frisca.

Se mai tine in frigider 2-3 ore si apoi se serveste. Alte retete de dulciuri:

Tort cu zmeura

Tort tiramisu cu piscoturi

Tort cu capsuni

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Coliva de grau

Este Postul Mare al Paștelui și credincioșii duc la biserici colive de grâu, pentru pomenirea celor adormiți...

Coliva de grau
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala