Tort cu frisca si visine

BLATUL: 1. Se freaca bine galbenusurile cu zaharul, si se adauga uleiul. Trepta se adauga si faina impeuna cu praful de copt. 2. La final se inglobea

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • BLAT: 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 2 linguri de ulei
  • 1 pliculet praf de copt
  • CREMA: 500 ml frisca pt crema
  • 1 borcan de visine din compot
  • fara samburi (720gr)
  • 20 gr amidon
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • ORNAT (trandafirii albi +frunze si muguri) :500 ml frisca vegetala batuta bine (pt trandafiri se pune si putin intaritor pt frisca
  • dar la imbracatul tortului nu este nevoie)
  • Trandafirii din buttercream: 250 gr margarina rama pt prajituri frecata cu 6-8 linguri de zahar pudra. Se mai pot adauga diverse arome si binenteles
  • coloranti(gel sau pudra)

Mod de preparare

BLATUL:

1. Se freaca bine galbenusurile cu zaharul, si se adauga uleiul. Trepta se adauga si faina impeuna cu praful de copt.

2. La final se inglobeaza galbenusurile batute spuma.

3. Se coace intr-o tava cu diametrul de 24 cm, la 180 grade C, timp de 45-50 min. Rece se taie pe trei nivele.

CREMA

1. Se lasa visinele sa se scurga. Zeama obtinuta se amesteca cu 2 pliculete de zahar vanilat si cu amidonul si se fierbe pana se ingroasa.

2. Se ia de pe foc apoi se adauga visinele si se amesteca bine.Se lasa sa se raceasca.

3. Intre timp se bate bine frisca.

ASAMBLARE

1. Se pune primul blat, apoi jumatae din compozitia de frisca, iar deasupra jumatate din compozitia de visine. Peste se pune blatul al doilea, apoi frisca si iar visine. La final se pune blatul al treilea(capacul).

2. Se niveleaza bine pe margine si se introduce la frigider.

3. Tortul l-am decorat cu frisca (frunze, trandafiri albi, ramuri, muguri). trandafirii rosii au fost din buttercream.


Pofta buna!

Reteta Tort cu frisca si visine a fost propusa de lily pe forum culinar.ro

Alte retete de tort cu visine gasiti aici:

Tort de ciocolata cu iaurt si visine,

Tort cu visine si crema de brinza,

Tort cu visine Padurea Neagra

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Covrigi de casa

Am urmat reteta lui Laurici https://www.bucataras.ro/retete/covrigi-de-casa-cu-seminte-71430.html eliminand semintele cu care...

Covrigi de casa
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide