BLATUL: 1. Se freaca bine galbenusurile cu zaharul, si se adauga uleiul. Trepta se adauga si faina impeuna cu praful de copt. 2. La final se inglobea
BLATUL:
1. Se freaca bine galbenusurile cu zaharul, si se adauga uleiul. Trepta se adauga si faina impeuna cu praful de copt.
2. La final se inglobeaza galbenusurile batute spuma.
3. Se coace intr-o tava cu diametrul de 24 cm, la 180 grade C, timp de 45-50 min. Rece se taie pe trei nivele.
CREMA
1. Se lasa visinele sa se scurga. Zeama obtinuta se amesteca cu 2 pliculete de zahar vanilat si cu amidonul si se fierbe pana se ingroasa.
2. Se ia de pe foc apoi se adauga visinele si se amesteca bine.Se lasa sa se raceasca.
3. Intre timp se bate bine frisca.
ASAMBLARE
1. Se pune primul blat, apoi jumatae din compozitia de frisca, iar deasupra jumatate din compozitia de visine. Peste se pune blatul al doilea, apoi frisca si iar visine. La final se pune blatul al treilea(capacul).
2. Se niveleaza bine pe margine si se introduce la frigider.
3. Tortul l-am decorat cu frisca (frunze, trandafiri albi, ramuri, muguri). trandafirii rosii au fost din buttercream.
Pofta buna!
Reteta Tort cu frisca si visine a fost propusa de lily pe forum culinar.ro
Alte retete de tort cu visine gasiti aici:
Tort de ciocolata cu iaurt si visine,
Tort cu visine si crema de brinza,
Tort cu visine Padurea Neagra
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post