Tort cu frisca si piersici este o reteta de tort cu fructe care merge foarte bine in orice anotimp. Pentru realizarea acestei retete aveti nevoie de zahar, unt, piersici, faina...
Pregatire blat:
Albusurile se bat spuma cu 3 linguri de zahar. Galbenusurile se mixeaza cu 3 linguri zahar, dupa care se adauga treptat 5 linguri faina + 1 praf de copt, un varf cutit sare, esenta de vanilie + 3 linguri din spuma de albus. Dupa, se renunta la mixer si se incorporeaza restul de spuma in compozitie, amestecand cu o lingura de lemn.
Se pregateste tava de tort (diametru 26 cm) , se toarna compozitia si se da la cuptor pentru 45 minute la 180 grade.
Pregatire crema:
Frisca lichida se mixeaza cu o lingura de zahar pudra
Finalizare tort:
Se taie blatul. Se insiropeaza cu siropul din compotul de piersici, se adauga o parte din frisca si bucati de piersici. Se imbraca tortul in frisca, se presara ness sau nesquik si ciocolata topita.
Se serveste in compania unei ceai racoritor.Sursa acestei retete este blogul culinar: dulcegarii-culinare.blogspot.com
Alte retete recomandate:
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post