Tort cu frisca si mere

Tortul cu frisca si mere este delicios. Pentru a prepara aceasta reteta de tort aveti nevoie de 6 oua, o cana zahar, o cana faina, 5 mere, esenta vanilie/rom facultativ si unt.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 5 mere
  • Esenta vanilie/rom facultativ
  • 1 varf de cutit de sare
  • 8 linguri zahar pentru caramelizarea tavii
  • 2-3 linguri ulei
  • 2 plicuri frisca sau crema pentru tort
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • Unt

Mod de preparare

Tortul cu frisca si mere este delicios. Pentru a prepara aceasta reteta de tort pentru inceput se pun cele 8 linguri de zahar in tava si se topesc, dupa care se unge toata suprafata tavii. Urmatorul pasa consta in scoaterea tavii afara pentru a se lasa la racit (asta daca doriti sa se raceasca mai repede), dupa care tava  se unge cu unt/margarina. In timp ce tava se afla la racit se curata merele de samburi, se decojeasc si se taie in doua. Dupa ce tava s-a racit merele se aseaza cu partea taiata in jos, pe tot fundul tavii.

Pentru blat se separa galbenusurile de albusuri si se aseaza in doua recipiente diferite. Acestea din urma se bat cu ajutorul mixerului cu cana de zahar, zaharul vanilinat, esenta si sarea pana se obtine o spuma care sa nu curga. In celalalt recipient se amesteca galbenusurile cu uleiul si apoi se adauga peste spuma obtinuta mai devreme. Peste aceasta compozitie se adauga faina si se amesteca pana se obtine o pasta omogena care se toarta peste mere. Tava se introduce la cuptor pret de 40-50 de minute, la foc potrivit. Va sfatuiesc sa urmariti tortul inainte de expirarea celor 50 de minute deoarece acest termen este unul relative. El poate varia in functie de marimea tavii, dar si de intensitatea focului.

Dupa ce se lasa la racit, tortul se insiropeaza facultativ cu  sirop de ananas, cu aroma de vanilie/rom sau portocale, dupa preferinta. Apoi se orneaza dupa preferinte. Dupa cum puteti vedea eu am ales clasica combinatie de crema de vanilie si de ciocolata.


Tortul cu frisca si mere este ideal pentru orice aniversare, de preferat cele in familie intrucat marimea tortului nu este foarte mare. Pofta buna va urez!

Aceasta reteta de tort este scrisa de Diana Alx pentru concursul media-content.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors