Tort cu dulceata si lichior de portocale

Blatul. Se bat ouale intregi cu zaharul si bucata de vanilie taiata fin pana ce compozitia se face ca o crema, iar volumul ei a crescut de 2-3 ori. S

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 bucatica vanilie
  • 6 linguri faina
  • Umplutura:
  • 1 felie de cozonac uscat sau cateva piscoturi
  • 2-3 linguri sirop
  • 1 lingura lichior de portocala
  • rom
  • 1 lingura marmelada de caise
  • 1 lingura dulceata de portocale
  • Glazura:
  • 200 g zahar
  • 1 lingura glucoza
  • 1 picatura colorant rosu carmin
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • frisca
  • sau crema de vanilie cu aroma de portocale

Mod de preparare

Blatul. Se bat ouale intregi cu zaharul si bucata de vanilie taiata fin pana ce compozitia se face ca o crema, iar volumul ei a crescut de 2-3 ori. Se adauga faina si se

mai amesteca putin.

Se toarna intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu hartie. Se coace la foc potrivit cam 45 min. Dupa ce s-a racorit se taie blatul in doua si se pune la mijloc umplutura.

Umplutura. Se inmoaie o felie cozonac uscat sau cateva piscoturi in sirop cu lichior de portocale si putin rom. Se freaca bine pana se face ca o crema.

Se adauga marmelada de caise si dulceata de portocale taiate marunt. Se amesteca totul impreuna adaugand inca sirop daca este nevoie, pentru consistenta.

Se glaseaza cu glazura de zahar.

Glazura. Se prepara intr-o craticioara mica din zahar cu apa rece cat sa-l cuprinda. Se adauga glucoza si se mai lasa sa fiarba pana este legat siropul ca pentru serbet, Se lasa sa se raceasca cat poate suferi degetul si se freaca pana se albeste.

Cand s-a intarit din nou se pune cateva clipe la foc mic pana se inmoaie glazura. Se adauga o picatura de colorant si zeama de lamaie. Se freaca pana este aproape rece.

Daca se glaseaza fierbinte nu capata luciu. Cand s-a uscat se toarna deodata peste tort, intinzand-o repede

cu un cutit cu lama lata.

In loc de glazura se mai poate acoperi cu frisca sau cu crema de vanilie cu aroma de portocala.

Pofta buna!

Alte retete de tort recomandate

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Rogan Josh – miel in stil indian

"Rogan Josh este un fel de mâncare indiană originară din regiunea Kashmir. Bucăţile de miel sunt condimentate...

Rogan Josh – miel in stil indian
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide