Tort cu dulceata si lichior de portocale

Blatul. Se bat ouale intregi cu zaharul si bucata de vanilie taiata fin pana ce compozitia se face ca o crema, iar volumul ei a crescut de 2-3 ori. S

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 bucatica vanilie
  • 6 linguri faina
  • Umplutura:
  • 1 felie de cozonac uscat sau cateva piscoturi
  • 2-3 linguri sirop
  • 1 lingura lichior de portocala
  • rom
  • 1 lingura marmelada de caise
  • 1 lingura dulceata de portocale
  • Glazura:
  • 200 g zahar
  • 1 lingura glucoza
  • 1 picatura colorant rosu carmin
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • frisca
  • sau crema de vanilie cu aroma de portocale

Mod de preparare

Blatul. Se bat ouale intregi cu zaharul si bucata de vanilie taiata fin pana ce compozitia se face ca o crema, iar volumul ei a crescut de 2-3 ori. Se adauga faina si se

mai amesteca putin.

Se toarna intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu hartie. Se coace la foc potrivit cam 45 min. Dupa ce s-a racorit se taie blatul in doua si se pune la mijloc umplutura.

Umplutura. Se inmoaie o felie cozonac uscat sau cateva piscoturi in sirop cu lichior de portocale si putin rom. Se freaca bine pana se face ca o crema.

Se adauga marmelada de caise si dulceata de portocale taiate marunt. Se amesteca totul impreuna adaugand inca sirop daca este nevoie, pentru consistenta.

Se glaseaza cu glazura de zahar.

Glazura. Se prepara intr-o craticioara mica din zahar cu apa rece cat sa-l cuprinda. Se adauga glucoza si se mai lasa sa fiarba pana este legat siropul ca pentru serbet, Se lasa sa se raceasca cat poate suferi degetul si se freaca pana se albeste.

Cand s-a intarit din nou se pune cateva clipe la foc mic pana se inmoaie glazura. Se adauga o picatura de colorant si zeama de lamaie. Se freaca pana este aproape rece.

Daca se glaseaza fierbinte nu capata luciu. Cand s-a uscat se toarna deodata peste tort, intinzand-o repede

cu un cutit cu lama lata.

In loc de glazura se mai poate acoperi cu frisca sau cu crema de vanilie cu aroma de portocala.

Pofta buna!

Alte retete de tort recomandate

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors