Tort cu dulceata de caise

Se topeste ciocolata in baie de aburi. Se separa galbenusurile de albusuri. Se pun intr-un vas cele 200 gr. margarina, se amesteca cu zaharul si zaha

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250 gr. ciocolata menaj
  • 200 gr. margarina
  • 8 oua
  • 200 gr. zahar tos
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 230 gr. faina
  • Garnitura:
  • 8 linguri de dulceata de caise
  • 15 cl lichior de portocale
  • Glazura:
  • 150 gr. ciocolata de menaj
  • 150 gr. zahar tos
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 15o ml smantana consistenta
  • 1 galbenus de ou

Mod de preparare

Se topeste ciocolata in baie de aburi. Se separa galbenusurile de albusuri. Se pun intr-un vas cele 200 gr. margarina, se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat, pina devine o crema consistenta. Se incorporeaza apoi ciocolata si galbenusurile.

Se bat albusurile spuma, se adauga faina in poaie, apoi se adauga incet si galbenusurile.

Se toarna compozitia in doua tavi pe fundul carora s-a pus hirtie pergament unsa cu margarina. Se tin la cuptor la 180 grade circa 30 min. Se incalzeste intr-o cratita dulceata si lichiorul de portocale, care se intinde pe fiecare dintre blaturile care intre timp s-au racit.


Alte retete recomandate

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors