Tort cu dulceata de caise

Se topeste ciocolata in baie de aburi. Se separa galbenusurile de albusuri. Se pun intr-un vas cele 200 gr. margarina, se amesteca cu zaharul si zaha

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250 gr. ciocolata menaj
  • 200 gr. margarina
  • 8 oua
  • 200 gr. zahar tos
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 230 gr. faina
  • Garnitura:
  • 8 linguri de dulceata de caise
  • 15 cl lichior de portocale
  • Glazura:
  • 150 gr. ciocolata de menaj
  • 150 gr. zahar tos
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 15o ml smantana consistenta
  • 1 galbenus de ou

Mod de preparare

Se topeste ciocolata in baie de aburi. Se separa galbenusurile de albusuri. Se pun intr-un vas cele 200 gr. margarina, se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat, pina devine o crema consistenta. Se incorporeaza apoi ciocolata si galbenusurile.

Se bat albusurile spuma, se adauga faina in poaie, apoi se adauga incet si galbenusurile.

Se toarna compozitia in doua tavi pe fundul carora s-a pus hirtie pergament unsa cu margarina. Se tin la cuptor la 180 grade circa 30 min. Se incalzeste intr-o cratita dulceata si lichiorul de portocale, care se intinde pe fiecare dintre blaturile care intre timp s-au racit.


Alte retete recomandate

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

Aceste plăcinte cu mere sunt delicioase, se fac super ușor și nu ai nevoie de multe ingrediente. Le poți savura...

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide