Tort cu doua feluri de inghetata

Aceasta reteta de tort de inghetata este o varianta la clasica inghetata. Puteti sa preparati acest tort cu inghetatele dumneavoastra preferate, noi va oferim varianta cu inghetata de cacao si inghetata cu prajiturele.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat:
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 1lg cacao
  • 1 praf de copt.
  • 125g inghetata de cacao
  • 125g inghetata pralinata

Mod de preparare

Pentru blat se bat ouale cu zaharul si un zahar vanilat, se adauga faina, cacao si praful de copt. Se unge cu unt o forma de tarta si se coace aluatul 25 min. Se lasa sa se racesca foarte bine.

Se prepara inghetata de ciocolata dupa indicatiile din reteta. Dupa ce e gata, o asezam uniform peste blat si dam la congelator pentru o ora, pana face o crusta deasupra.

Preparam apoi inghetata de alune cu bucati de ciocolata, se aseaza peste stratul de inghetata de ciocolata si se da la congelator pentru inca 3 ore.


Tortul cu doua feluri de inghetata poate fi preparat cu aromele dumneavoastra preferate de inghetata.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Plăcinte pizza - Gustarea rapidă și inedită

Încearcă o combinație inedită de plăcinte pizza și astfel obții o gustare rapidă și elimini risipa alimentară....

Plăcinte pizza - Gustarea rapidă și inedită
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide