Blatul. Galbenusurile si zaharul se freca bine. Se adauga coaja si zeama de lamaie, faina si albusurile spuma. Compozitia se coace intr-o forma unsa
Blatul. Galbenusurile si zaharul se freca bine. Se adauga coaja si zeama de lamaie, faina si albusurile spuma.
Compozitia se coace intr-o forma unsa cu unt si presarata cu faina. Se taie blatul copt si se umple cu crema.
Crema. Se freaca zaharul in care s-a introdus razatura de lamaie si galbenusurile batute bine pana se face totul ca o crema.
Se adauga zeama de lamaie, se mai freaca pemarginea masinii sau la foc mic si se adauga, amestecand usor, albusurile spuma.
Glazura. Se fierbe zaharul cu apa pana se leaga un sirop gros. Se rade coaja de lamaie si se adauga in sirop impreuna cu zeama ei. Se freaca bine compozitia pana ce se ingroasa si se albeste.
Se toarna fierbinte peste tort, la mijlocul lui. Acesta se apleaca in toate directiile pentru a face glazura sa curga, ca sa acopere tortul peste tot. Cu un cutit inmuiat in apa fierbinte si scuturat se glaseaza tortul pe deasupra si imprejur.
Pofta buna!
Alte retete de tort recomandate
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios