Se freaca galbenusurile cu zaharul, pana isi dubleaza volumul. Se pune faina, cate putin si se amesteca apoi cu pudra de cacao. Albusurile se bat spu
Se freaca galbenusurile cu zaharul, pana isi dubleaza volumul. Se pune faina, cate putin si se amesteca apoi cu pudra de cacao. Albusurile se bat spuma tare si se inglobeaza usor in crema de galbenusuri, amestecand de sus in jos. Se toarna compozitia in tava de tort tapetata si se ciace la foc potrivit 45 de minute. Se raceste blatul in forma, apoi se scoate si se taie trei foi care se insiropeaza cu rom. Pentru crema, se fierbe intr-un va laptele cu zaharul si cacaua, amestecata inainte cu 2 linguri de apa calda. Se amesteca mereu pana se topeste zaharul si se obtine un sos gros. Se lasa sosul sa se raceasca. Se freaca untul spuma, se inglobeaza sosul de cacao si se amesteca cu ciocolata taiata marunt. Se freaca foarte bine, pana cand crema capata consistenta. Se ung foile cu doua treimi din cantitatea de crema si se imbraca in restul de crema.
Se orneaza cu ciocolata rasa. Alte retete de dulciuri:
Tort diplomat
Tiramisu
Galuste cu prune
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post