Se ard 9 linguri de zahar intr-o cratita, se intinde zaharul topit pe peretii vasului.Separat se pune laptele,restul de zahar(se mai opresc 6 linguri
Se ard 9 linguri de zahar intr-o cratita, se intinde zaharul topit pe peretii vasului.Separat se pune laptele,restul de zahar(se mai opresc 6 linguri pt blat),esenta de vanilie si se fierbe pana se topeste zaharul, se ia de pe foc si se lasa 3-4 min, apoi se pun 6 oua(se amesteca separat intr-un castron pt a se omogeniza bine compozitia), se amesteca bine cu telul si se pune peste zaharul ars.
Blatul:6 oua,6 linguri zahar,6-7 linguri faina,esenta
Se bat spuma albusurile, se pune zaharul cate o lingura si se bat pana devine o spuma tare,se adauga galbenusurile amestecate cu 6 linguri ulei, faina cate o lingura(nu se pune faina dintr-o data ca o sa scada compozitia si nu o sa mai creasca blatul pufos). Aluatul se pune peste crema de caramel din cratita si se baga la cuptor la 170g(cuptorul trebuie sa fie incins dinainte), se lasa cca50min. Dupa ce s-a scos din cuptor se lasa sa se raceasca bine(3ore), se rastoarna pe platou si se lasa acoperit cu cratita pana se insiropeaza blatul cu siropul de zaha ars. Se orneaza cu frisca dupa preferinta.
Se serveste rece,este foarte racoritor daca sta cateva ore la frigider
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post