Tort cu crema de sampanie

Un tort usor, pufos, elegant, tot ce iti doresti in momentele importante. Urmareste reteta tortului de sampanie pas cu pas, si fa-l si tu!

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 150 g zahar
  • sare
  • 175 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • Pentru crema: 15 g gelatina
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • sucul si coaja de la o lamaie
  • 400 ml sampanie
  • 300 ml frisca
  • Pentru decor: 250 g boabe de struguri
  • sucul de la o lamaie
  • 50 g zahar
  • 3 fire menta

Mod de preparare

Cuptorul se incinge la 175¼.

Se face un aluat din oua, zahar, zahar vanilat, sare, 5 linguri apa fierbinte, faina si praf de copt. Se coace 30 min. intr-o forma rotunda de tort. Se separa ouale. Galbenusurile se bat in bain-marie cu zahar, suc si coaja de lamaie. Se inglobeaza, sampania si gelatina dizolvata. Se bate frisca si se omogenizeaza in compozitie. Blatul se taie pe 3 nivele. Se umplu cu crema, se orneaza cu frisca, si tortul se da la rece 2 ore.

 

Fructele de padure se pudreaza cu zahar, sau se pot ingheta pentru impact la decorare.


Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors