Tort cu crema de portocale si frisca

Blatul. Se bat ouale intregi cu zaharul pana se obtine o crema al carei volum este de 2-3 ori mai mare fata de cel initial. Se adauga faina si se mai

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 8 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • Crema:
  • 5 oua
  • 300 g zahar
  • 4 portocale
  • 750 ml frisca
  • 250 ml lapte
  • un baton vanilie
  • 200 ml rom
  • 12 foi gelatina
  • Glazura:
  • frisca
  • Garnitura - felii de portocale glasate

Mod de preparare

Blatul. Se bat ouale intregi cu zaharul pana se obtine o crema al carei volum este de 2-3 ori mai mare fata de cel initial. Se adauga faina si se mai amesteca putin.

Se toarna compozitia in forma de tort unsa cu unt si tapetata cu hartie. Se coace la foc potrivit cam 45 min. Dupa ce s-a racorit se taie blatul orizontal in doua si se umple cu compozitia de sarlota, cu care se acopera si deasupra.

Crema. Ouale intregi, zaharul si vanilia maruntita se dilueaza cu laptele si se ingroasa la foc potrivit, amestecand continuu cu telul.

Se adauga coaja rasa de portocale cu putin inainte de a se lua de pe foc. in crema racita se adauga gelatina topita, zeama de portocale, romul si frisca batuta. Cantitatea de rom poate fi micsorata, potrivindu-se dupa

gust.

Se orneaza cu frisca multa si cu felii de portocale glasate frumos.

Pofta buna!

Alte torturi recomandate

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Guguluf cu sos de ciocolata

Guguluf cu sos de ciocolata
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide