Blatul. Se bat ouale intregi cu zaharul pana se obtine o crema al carei volum este de 2-3 ori mai mare fata de cel initial. Se adauga faina si se mai
Blatul. Se bat ouale intregi cu zaharul pana se obtine o crema al carei volum este de 2-3 ori mai mare fata de cel initial. Se adauga faina si se mai amesteca putin.
Se toarna compozitia in forma de tort unsa cu unt si tapetata cu hartie. Se coace la foc potrivit cam 45 min. Dupa ce s-a racorit se taie blatul orizontal in doua si se umple cu compozitia de sarlota, cu care se acopera si deasupra.
Crema. Ouale intregi, zaharul si vanilia maruntita se dilueaza cu laptele si se ingroasa la foc potrivit, amestecand continuu cu telul.
Se adauga coaja rasa de portocale cu putin inainte de a se lua de pe foc. in crema racita se adauga gelatina topita, zeama de portocale, romul si frisca batuta. Cantitatea de rom poate fi micsorata, potrivindu-se dupa
gust.
Se orneaza cu frisca multa si cu felii de portocale glasate frumos.
Pofta buna!
Alte torturi recomandate
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post