Tort cu crema de portocale

Blatul. Se prepara amestecand bine galbenusurile cu zaharul, faina cernuta si albusurile spuma. Compozitia se coace in forma de tort. Blatul rece se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • Crema 1:
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri pline cu faina
  • 6 linguri cu varf de zahar
  • vanilie
  • 1 portocala
  • 200 g unt
  • 2 galbenusuri
  • Crema 2:
  • 750 ml lapte
  • 3 linguri cu varf faina
  • 6 linguri cu varf zahar
  • 2 galbenusuri
  • 50 g unt
  • zeama de la 1/2 portocala
  • 3 linguri zahar pentru ars

Mod de preparare

Blatul. Se prepara amestecand bine galbenusurile cu zaharul, faina cernuta si albusurile spuma.

Compozitia se coace in forma de tort. Blatul rece se taie, se umple si se acopera cu una din cele doua creme.

Crema 1. Se prepara o ciulama din lapte rece cu faina si apoi se pune pe foc sa se ingroasa, amestecand mereu sa nu se faca cocoloase.

Se da jos si se adauga zeama si coaja rasa de portocala. Compozitia se amesteca cu untul frecat si cu galbenusurile spuma.

Se taie blatul la mijloc si se insiropeaza cu zahar fiert cu cojile de portocala. Se asterne crema peste tort si peste crema se pun felii de portocala atat la mijloc cat si

deasupra.

Feliutele de portocala se pot curata de pielita. Este mai estetic. Peste crema se presara nuci prajite, iar peste ele se rade coaja de portocala.

Feliutele de portocala se mai stropesc cu crema de tort.

Crema 2. Se arde zaharul pana se face aramiu si se stinge cu o ceasca cu apa si cu o parte din lapte. Separat se freaca galbenusurile si se toarna, in ploaie, faina, apoi se subtie cu restul de lapte care este rece.

Se adauga treptat si laptele cu zaharul ars si cele 6 linguri de zahar. Se pun pe foc moale ca sa se ingroasa, amestecand mereu, deoarece se lipeste usor.

Cand s-a ingrosat suficient se da jos de pe foc si se adauga 50 g unt si zeama de la 1/2 portocala.
Pofta buna!

Alte torturi recomandate

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cozonac cu dovleac

m-am inspirat de la Laura Adamache cu mici modificari in rest reteta este superba

Desert cozonac cu dovleac
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala