Pentru acest delicios tort aveti nevoie de oua, zahar, faina, cacao, unt, nes si alune.
Galbenusurile se bat spuma impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar. Se bat apoi albusurile cu restul de zahar. Se amesteca albusurile cu galbenusurile, se adauga faina, cacaua si coaja de lamaie. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incins, pentru 30 de minute. Se lasa la racit, apoi se taie pe orizontala in 3 felii. Pentru crema se bat ouale cu zaharul pe bain marie, pana se ingroasa compozitia. Se lasa la racit, apoi se adauga nesul si untul frecat spuma. Se opreste un sfert din crema, iar din cea ramasa se intinde un strat pe primul blat si pe al doilea. Se pune si ultimul blat, se decoreaza cu crema si alunele zdorbite.
Se serveste dupa ce a stat la rece.
Alte retete de dulciuri:
Tort diplomat
Prajitura cu visine
Tiramisu
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post