• pregatiti mai intai blatul. Bateti albusurile cu un praf de sare cu ajutorul telului de la blender vertical Breville
• pregatiti mai intai blatul. Bateti albusurile cu un praf de sare cu ajutorul telului de la blender vertical Breville Hand Blender, pana devin pufoase
• adaugati apoi treptat zaharul si mixati pana obtineti o bezea pufoasa si lucioasa
• mixati apoi galbenusurile cu uleiul, tot cu ajutorul telului de la blender vertical Breville Hand Blender
• adaugati apoi laptele peste galbenusuri
• rasturnati galbenusurile peste albusuri si amestecati usor, cu o spatula, de jos in sus
• amestecati faina cu praful de copt si cacao si puneti putin cate putin peste amestecul de albusuri, amestecand usor cu spatula
• tapetati cu hartie de copt o forma de tort cu pereti detasabili si rasturnati cu grija compozitia
• coaceti blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 45 de minute
• faceti testul cu scobitoarea si lasati apoi blatul sa se raceasca putin in forma, dupa care il puteti scoate si lasa la racit pe un grilaj
• cat timp se raceste blatul pregatiti crema
• piureul de capsuni il pregatiti cu ajutorul blender vertical Breville Hand Blender, pasand aproximativ 200 g de capsune proaspete, apoi il treceti prin sita
• puneti intr-o craticioara 100 ml de frisca lichida si incalziti-o pe foc, dar fara sa o fierbeti
• turnati apoi frisca peste ciocolata alba rupta bucatele si amestecati pana se topeste, apoi lasati la racit
• mixati branza mascarpone cu ajutorul telului de la blender vertical Breville Hand Blender pana devine pufoasa, apoi adaugati ciocolata topita si racita, putin cate putin
• mixati restul de frisca (100 ml) pana devine pufoasa si incorporati-o incet in crema de mascarpone, amestecand cu o spatula
• adaugati la final piureul de capsuni
• hidratati gelatina cu 100 ml apa rece, lasati-o sa se umfle, apoi topiti-o in baie de aburi si lasati-o putin la racit inainte de a o adauga peste crema
• amestecati crema usor si lasati-o la frigider 15 minute
• taiati blatul in doua, puneti prima parte inapoi in forma de tort si montati inelul detasabil
• taiati in doua capsunile si asezati-le pe blat, apoi adaugati crema, al doilea blat si restul de crema
• ornati cu capsuni si lasati tortul la frigider cateva ore inainte de a-l taia.
Pofta buna!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post