Tort cu crema de mascarpone si capsuni

• pregatiti mai intai blatul. Bateti albusurile cu un praf de sare cu ajutorul telului de la blender vertical Breville

Portii
8
Timp pregatire
2 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • oua 4 buc
  • zahar 8 linguri
  • lapte 4 linguri
  • ulei 4 linguri
  • faina 6 linguri
  • cacao 2 linguri
  • praf de copt 1 pliculet
  • un praf de sare
  • Crema:
  • mascarpone 200 g
  • ciocolata alba 80 g
  • crème patisserie 200 ml
  • piure de capsuni dat prin sita 4 linguri (obtinut din 200 g capsune proaspete)
  • capsuni proaspete 200 g
  • gelatina 1 pliculet

Mod de preparare

• pregatiti mai intai blatul. Bateti albusurile cu un praf de sare cu ajutorul telului de la blender vertical Breville Hand Blender, pana devin pufoase
• adaugati apoi treptat zaharul si mixati pana obtineti o bezea pufoasa si lucioasa
• mixati apoi galbenusurile cu uleiul, tot cu ajutorul telului de la blender vertical Breville Hand Blender
• adaugati apoi laptele peste galbenusuri
• rasturnati galbenusurile peste albusuri si amestecati usor, cu o spatula, de jos in sus
• amestecati faina cu praful de copt si cacao si puneti putin cate putin peste amestecul de albusuri, amestecand usor cu spatula
• tapetati cu hartie de copt o forma de tort cu pereti detasabili si rasturnati cu grija compozitia
• coaceti blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 45 de minute
• faceti testul cu scobitoarea si lasati apoi blatul sa se raceasca putin in forma, dupa care il puteti scoate si lasa la racit pe un grilaj
• cat timp se raceste blatul pregatiti crema
• piureul de capsuni il pregatiti cu ajutorul blender vertical Breville Hand Blender, pasand aproximativ 200 g de capsune proaspete, apoi il treceti prin sita
• puneti intr-o craticioara 100 ml de frisca lichida si incalziti-o pe foc, dar fara sa o fierbeti
• turnati apoi frisca peste ciocolata alba rupta bucatele si amestecati pana se topeste, apoi lasati la racit
• mixati branza mascarpone cu ajutorul telului de la blender vertical Breville Hand Blender pana devine pufoasa, apoi adaugati ciocolata topita si racita, putin cate putin
• mixati restul de frisca (100 ml) pana devine pufoasa si incorporati-o incet in crema de mascarpone, amestecand cu o spatula
• adaugati la final piureul de capsuni
• hidratati gelatina cu 100 ml apa rece, lasati-o sa se umfle, apoi topiti-o in baie de aburi si lasati-o putin la racit inainte de a o adauga peste crema
• amestecati crema usor si lasati-o la frigider 15 minute
• taiati blatul in doua, puneti prima parte inapoi in forma de tort si montati inelul detasabil
• taiati in doua capsunile si asezati-le pe blat, apoi adaugati crema, al doilea blat si restul de crema
• ornati cu capsuni si lasati tortul la frigider cateva ore inainte de a-l taia.
Pofta buna!

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors