Tortul cu crema de marmelada este o reteta de tort foarte simpla. Crema de tort pe baza de albusuri este gustoasa. Ingredientele necesare sunt: oua, miere, faina, marmelada.
Orice reteta de tort va da un aer festiv oricarui eveniment. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se dubleaza cantitatea si zaharul se topeste. Se adauga untura, miere, bicarbonat stins cu zeama de lamaie, faina si se amesteca pana se obtine un aluat potrivit pentru tort. Aluatul se imparte in 5 bile, din care se fac 5 foi pe dosul tavii, unsa cu untura de fiecare data cand se intinde cate o foaie. Fiecare foaie se coace 15 minute.
Pentru crema de tort, se bat albusurile cu zahar pana se intaresc, iar apoi se adauga o lingura de marmelada. Crema trebuie batuta bine. Dupa ce s-au copt foile si s-au racit, se umplu cu crema.
Se poate decora cu crema.
Alte retete recomandate:
Tort cu mere coapte
Reteta tort diplomat
Tort de visine
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post