Blatul. Se bat ouale cu zaharul pana curg in forma de panglica, dupa care se adauga faina amestecand usor. Compozitia se coace in forma rotunda, la f
Blatul. Se bat ouale cu zaharul pana curg in forma de panglica, dupa care se adauga faina amestecand usor. Compozitia se coace in forma rotunda, la foc potrivit.
Forma se tapeteaza cu unt si faina. Cand este copt, blatul se desprinde de pe margini.
Crema. Se freca untul cu zaharul tos pana nu se mai simte zaharul si untul devine spumos. Se adauga zeama de mandarine, de lamaie si coaja de mandarine rasa.
Siropul. Se fierbe zaharul cu apa si cu coaja de mandarine ramasa de la crema.
Se da compozitia in cateva clocote, se lasa sa se raceasca si se adauga romul.
Blatul se taie orizontal in trei, se insiropeaza si se umple cu crema. Pe deasupra si pe margini se imbraca tot cu crema.
Pe margini se decoreaza cu felii de mandarine curatate de pielita si pe deasupra se orneaza tot cu felii de mandarine, dar acoperite cu crema.
Se tine la rece.
Pofta buna!
Alte retete de tort recomandate
m-am inspirat de la Laura Adamache cu mici modificari in rest reteta este superba
Desert cozonac cu dovleacIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala