Tort cu crema de iaurt si whiskey este o reteta de tort delicioasa pe care o puteti pregati pentru orice ocazie aniversara. Pentru tortul cu crema de iaurt si whiskey aveti nevoie de faina, zahar, oua, iaurt si crema de whiskey
Tortul cu crema de iaurt si whiskey este o reteta de tort delicioasa pe care o puteti pregati pentru orice ocazie aniversara. Inainte de a va apuca de lucru dati drumul la cuptor pe foc mare.
Adaugati la cafea 2 linguri de apa calda. Bateti apoi albusurile spuma cu un strop de sare si 1 plic zahar vanilat. Galbenusurile se amesteca bine cu cafeaua, zaharul si zaharul vanilat.
Faina se amesteca cu nuca, praf de copt si amesecul de galbenusuri. La sfarsit adaugati si spuma din albusuri. Compozitia obtinuta se pune in tava de tort si se coace cam 35 de minute. Dupa ce s-a copt blatul si s-a racit se taie in doua pe orizontala.
In timpul cat se coace blatul puteti face cele doua creme. Pentru prima crema, bateti frisca la care se pun si doua pliculete de zahar vanilat, precum si gelatina. Aceasta crema o puneti peste unul dintre cele doua blaturi obtinute. Peste crema puneti ciresele din dulceata dupa care puneti totul la frigider.
Pentru a doua crema puneti gelatina sa se inmoaie in 150 ml apa rece, dupa care incalziti la baie de aburi. Mascarpone se amesteca cu mierea, crema de whiskey, coaja de lamaie, iaurtul si gelatina incalzita la baie de aburi.
Piscoturile inmuiate rand pe rand in cafea se pun peste blatul cu crema pe acre ll-ati scos din frigider. Peste stratul de piscoturi se pune crema cu iaurt. Se pune la rece inc ao jumatate de ora, dupa care puneti peste cealalta jumatate de blat.
Tortul cu crema de iaurt si whiskey se orneaza decoreaza cu fulgi de migdale si cu cirese din dulceata.
Se feliaza dupa ce a stat la rece.
Alte retete de tort recomandate:
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post