Tort cu crema de fructe

Se freaca zaharul cu galbenusurile, se adauga migdalele si se freaca untul, se amesteca cu vanilia si se inglobeaza in crema. Se bat albusurile spuma

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 100 gr zahar pudra
  • 4 oua
  • 60 gr migdale
  • 60 gr faina
  • 50 gr unt
  • vanilie
  • Pentru crema:
  • 250 gr capsuni
  • 250 gr zmeura
  • 2 albusuri
  • 125 gr zahar pudra
  • 125 gr unt

Mod de preparare

Se freaca zaharul cu galbenusurile, se adauga migdalele si se freaca untul, se amesteca cu vanilia si se inglobeaza in crema. Se bat albusurile spuma tare si se amesteca usor in compozitie. Se pune aluatul in forma de tort tapetata si se coace la foc potrivit, timp de 40 de minute. Fructele se spala, se curata si se maruntesc. Albusurile se bat cu zaharul, intr-un vas pus in bain-marie, pana se intaresc. Se bat in continuare pana se racesc albusurile, apoi se amesteca cu fructele. Jumatate din cantitatea de spuma de capsuni se pastreaza ca atare. In cealalta jumatate se inglobeaza untul frecat, obtinandu-se o crema. Se taie blatul in doua, se pune intre foi crema de unt si se imbraca tortul in spuma de fructe.

Se pune tortul la cuptor 3-4 minute, pana se intareste albusul. Alte retete de dulciuri:

Tort diplomat

Tarta de caise

Tort cu zmeura

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Coliva de grau

Este Postul Mare al Paștelui și credincioșii duc la biserici colive de grâu, pentru pomenirea celor adormiți...

Coliva de grau
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala