Tort cu crema de fructe

Se freaca zaharul cu galbenusurile, se adauga migdalele si se freaca untul, se amesteca cu vanilia si se inglobeaza in crema. Se bat albusurile spuma

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 100 gr zahar pudra
  • 4 oua
  • 60 gr migdale
  • 60 gr faina
  • 50 gr unt
  • vanilie
  • Pentru crema:
  • 250 gr capsuni
  • 250 gr zmeura
  • 2 albusuri
  • 125 gr zahar pudra
  • 125 gr unt

Mod de preparare

Se freaca zaharul cu galbenusurile, se adauga migdalele si se freaca untul, se amesteca cu vanilia si se inglobeaza in crema. Se bat albusurile spuma tare si se amesteca usor in compozitie. Se pune aluatul in forma de tort tapetata si se coace la foc potrivit, timp de 40 de minute. Fructele se spala, se curata si se maruntesc. Albusurile se bat cu zaharul, intr-un vas pus in bain-marie, pana se intaresc. Se bat in continuare pana se racesc albusurile, apoi se amesteca cu fructele. Jumatate din cantitatea de spuma de capsuni se pastreaza ca atare. In cealalta jumatate se inglobeaza untul frecat, obtinandu-se o crema. Se taie blatul in doua, se pune intre foi crema de unt si se imbraca tortul in spuma de fructe.

Se pune tortul la cuptor 3-4 minute, pana se intareste albusul. Alte retete de dulciuri:

Tort diplomat

Tarta de caise

Tort cu zmeura

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors