1. Se bat ouale cu apa pina se fac spuma. Apoi se adauga zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamiie, urmat de untul moale, mixind mai departe.
1. Se bat ouale cu apa pina se fac spuma. Apoi se adauga zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamiie, urmat de untul moale, mixind mai departe.
2. Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt, dupa care se pune lingura cu lingura la amestecul de oua, mixind usor.
3. Tava se unge cu unt si tapeteaza cu faina,sau folositi hirtie de copt.
e da la copt in cuptorul preincalzit la 170°C timp de 30 minute, dupa care se lasa pe un gratar la racit.
4. Se pun capsunele cu zaharul intr-un vas si se piseaza uasor cu o furculita. Se lasa sa traga zahar, se amesteca din cind in cind.
5. Se pune laptele de cocos inr-o oala pe foc moderat, se adauga zaharul si amidonul si se fierbe amestecind continuu, pina se ingroasa.
Se adauga untul si se bate, pina se incorporeaza perfect in crema.
6. Am inmuiat gelatina in apa rece. Cind glazura a atins 50°C am adaugat gelatina, care s-a topit relativ rapid, prin amestecare.
7. Am taiat blatul. Am pus crema de cocos in sac si am intins dungi groase pe blat. Am acoperit.(Nu e nevoie de insiropari.Se insiropeaza destul de la pireul de capsuni.
8. Am turnat glazura incetisor, din mijlocul tortului. S-a prelins foarte frumos,doar ca totusi e destul de fluida si s-a insiropat si primul blat de la ea. Am repetat operatia de nu stiu cite ori. Am tot adunat glazura si iar am turnat.
Pofta buna!
Reteta Tort cu crema de cococs si capsuni a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro
Alte retete cu cocos gasiti aici:
Tort Barbie à la Dora (cocos si banane),
Banane in aluat de cocos,
Batoane cu zmeura si cocos
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post