Deserturi de vara
Blat
Intr-un bol, amestecam faina cu zaharul, zaharul vanilat, cacaua. Facem o adancitura in mijloc si adaugam ouale batute, praful de copt, bicarbonatul stins inainte in zeama de lamaie, uleiul si laptele rece.
Amestecam bine cu telul, trebuie sa rezulte o compozitie nu foarte groasa (ca o smantana). Turnam in tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit tava de la aragaz), dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine, eu am taiat in jumatate, dupa care iar pe jumatate.
Crema de ciocolata
Intr-un ibric, adaugam ciocolata rupta bucatele, untul taiat bucatele si 200 ml frisca, punem pe foc mic, amestecand continuu pana ce se topeste, la final acoperim cu folie si lasam sa se raceasca foarte bine; dupa ce s-a racit bine, mixam pana ce isi dubleaza volumul, adaugam restul de frisca mixata si omogenizam.
Crema de cirese
Peste ciresele fara samburi adaugam zaharul si amestecam bine si lasam 30 min, dupa care le pasam cu ajutorul unui blender, strecuram cu ajutorul unei strecuratori. Mixam frisca cu 1/2 din siropul obtinut, adaugam laptele condensat si, daca dorim o culoare mai inchisa, adaugam sirop, amestecam bine pana ce se omogenizeaza.
Asamblare
Asezam prima foaie-o insiropam-adaugam1/2 crema de ciocolata-blat-insiropam-1/2crema de cirese-blat-insiropam-crema de ciocolata-blat-insiropam-ungem blatul cu crema de cirese ramasa si dam la rece cca 1 ora. Topim ciocolata impreuna cu frisca, turnam deasupra si decoram cu fructe.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post