Tort cu crema de ciocolata

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat cu zahar. Se adauga praful de copt si faina. Se coace blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Du

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 jumatate plic praf de copt
  • sare
  • Pentru sirop:
  • 200 ml apa
  • 4-5 linguri zahar
  • 1 jumatate sticluta esenta de migdale
  • Pentru crema:
  • 100 ml apa
  • 150 gr zahar
  • 100 gr ciocolata rasa
  • 3 linguri cacao
  • 400 gr unt

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat cu zahar. Se adauga praful de copt si faina. Se coace blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dupa ce s-a racit, se taie blatul si se insiropeaza cu siropul pregatit in prealabil astfel: se pun la fiert 200 ml apa cu 4-5 linguri zahar. Dupa ce s-a fiert si racit, se adauga esenta de migdale. Pentru crema se fierb 100 ml apa cu 150 gr zahar, 100 gr ciocolata rasa si 3 linguri cacao, pana se face un sirop gros. Se lasa apoi crema la racit si se amesteca cu 400 gr unt batut spuma.


Se pune crema peste blat si se orneaza dupa preferinta. Alte retete de dulciuri:

Prajitura cu gem Tort diplomat Prajitura snikers

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors