Se separa galbenusurile de albusuri. Se freaca bine galbenusurile cu ouale intregi si zaharul. Se incorporeaza faina. Se bat spuma tare albusurile si
Se separa galbenusurile de albusuri. Se freaca bine galbenusurile cu ouale intregi si zaharul. Se incorporeaza faina. Se bat spuma tare albusurile si se inglobeaza in crema de galbenusuri. Se toarna compozitia in tava de tort bine tapetata si se coace 40 de minute in cuptorul cald, la foc potrivit. Cand s-a racit, se taie in 2-3 felii. Pentru crema: se amesteca intr-un vas ouale cu zaharul si se freaca pana isi dubleaza volumul. Se pune vasul in bain-marie, se lasa sa fiarba pana se ingroasa crema si apoi se adauga ciocolata rasa, amestecand pana se topeste. Cat este inca fierbinte, se adauga untul si se amesteca bine, pana se raceste. crema trebuie sa devina spumoasa. se incorporeaza frisca. Se stropesc blaturile cu rom si se ung cu doua treimi din cantitatea de crema.
Se imbraca tortul cu crema ramasa si se orneaza cu fructe confiate. Alte retete de dulciuri:
Tort de zmeura
Tiramisu
Tort cu capsuni
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post