Tort cu crema de ciocolata

Se spala ouale si se separa galbenusurile care se freaca spuma cu zaharul. Peste crema se pune pesmetul, in ploaie, se omogenizeaza si se lasa deopart

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 9 linguri de nuci macinate
  • 2 linguri de pesmet
  • 2 linguri de cacao
  • 1 lamaie
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de apa
  • 1 lingura rom

Mod de preparare

Se spala ouale si se separa galbenusurile care se freaca spuma cu zaharul. Peste crema se pune pesmetul, in ploaie, se omogenizeaza si se lasa deoparte. Se bat albusurile spuma tare si se pun peste crema de galbenusuri. Se adauga doua linguri de cacao cernuta proaspat, zeama de la o lamaie si putina coaja de lamaie. Se unge o oala cu peretii inalti cu unt, se tapeteaza cu o hartie si peste ea se toarna compozitia. Se coace la foc potrivit o jumatate de ora, dupa care se scoate, se raceste si se taie in doua pe lat. Se insiropeaza si se lasa asa zece minute, dupa care se pune un strat de crema de ciocolata, se acopera cu restul de crema si se tine la rece cateva ore inainte de a fi servit.
Alte retete de tort:

Tort mousse de ciocolata

Tort diplomat

Tort cu mere si crema de zahar ars

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors