Tort cu crema de castane si frisca

Pregatim blatul. Se unge forma de tort. Castanele cu coaja se pun in apa clocotita sa fiarba o ora din clipa cand apa a dat

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200 g castane cu coaja
  • 160 g zahar vanilat
  • 4 oua
  • Crema
  • 100 g castane cu coaja
  • 100 g frisca batuta si indulcita
  • 1 lingura rom
  • Garnitura
  • 200 g frisca indulcita

Mod de preparare

Pregatim blatul.

Se unge forma de tort. Castanele cu coaja se pun in apa clocotita sa fiarba o ora din clipa cand apa a dat in clocot. Se cojesc de ambele coji (exterioara si interioara)

si se dau prin razatoare. Separat se bate zaharul vanilat cu galbenusurile, se adauga castanele, apoi se inglobeaza usor albusurile batute spuma tare. Blatul copt se taie orizontal in doua si se umple cu crema. Se inveleste apoi complet cu frisca batuta, dar nu prea mult indulcita.

Crema.

Se fierb castanele cu coaja, se curata, se dau prin razatoare ca pentru blat si se adauga romul. Se amesteca apoi cu frisca batuta si indulcita.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri din carne de vita

De mult timp sunt în plan, rulorurile din carne de vită. ;) Mereu am avut o reticență, din cauza Zmeișorilor, ce nu prea...

Rulouri din carne de vita
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide