Preparam blatul: Batem spuma albusurile, dupa ce s-au intarit adaugam putin cate putin zaharul,apoi galbenusurile, faina, cacao si la sfarsit uleiu
Preparam blatul:
Batem spuma albusurile, dupa ce s-au intarit adaugam putin cate putin zaharul,apoi galbenusurile, faina, cacao si la sfarsit uleiul. Coacem la foc mediu.
Dupa ce s-a copt il dam la rece pentru 2-3 ore (asa se taie mult mai bine).
Crema:
Mixam capsunile, mixam si frisca, apoi incorporam capsunile mixate. Punem gelatina la inmuiat in 50 ml apa, apoi o dam la microunde 2 secunde. Incorporam si gelatina si crema o punem la rece cam 30 de minute.
Siropul:
Clocotim 2 minute apa cu zaharul, dupa care insiropam discurile blatului.(L-am taiat in 3)
Asamblam si ornam dupa preferinte !
Alte torturi recomandate
Am vazut aceasta reteta acum mult timp, pregatita de Vladut de la neatza si tare mult mi-a placut! Acum avand mere aromate de...
Desert Mille feuille cu crema de vanilie si mere coapteIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala