Tort cu crema de capsuni

Preparam blatul: Batem spuma albusurile, dupa ce s-au intarit adaugam putin cate putin zaharul,apoi galbenusurile, faina, cacao si la sfarsit uleiu

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de :
  • 6 oua
  • 150 gr zahar
  • 8 linguri de faina
  • 3 linguri de ulei
  • 3 linguri de cacao
  • Pentru crema
  • 500 ml frisca
  • 400 gr capsuni
  • 1 plic de gelatina
  • Sirop
  • 200 gr zahar
  • 300 ml apa

Mod de preparare

Preparam blatul:

Batem spuma albusurile, dupa ce s-au intarit adaugam putin cate putin zaharul,apoi galbenusurile, faina, cacao si la sfarsit uleiul. Coacem la foc mediu.

Dupa ce s-a copt il dam la rece pentru 2-3 ore (asa se taie mult mai bine).

Crema:

Mixam capsunile, mixam si frisca, apoi incorporam capsunile mixate. Punem gelatina la inmuiat in 50 ml apa, apoi o dam la microunde 2 secunde. Incorporam si gelatina si crema o punem la rece cam 30 de minute.

Siropul:

Clocotim 2 minute apa cu zaharul, dupa care insiropam discurile blatului.(L-am taiat in 3)

Asamblam si ornam dupa preferinte !


Alte torturi recomandate

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert Mille feuille cu crema de vanilie si mere coapte

Am vazut aceasta reteta acum mult timp, pregatita de Vladut de la neatza si tare mult mi-a placut! Acum avand mere aromate de...

Desert Mille feuille cu crema de vanilie si mere coapte
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala