Tort cu crema de caise italienesc

Blatul: Se freaca untura spuma, se adauga galbenusurile, zaharul, faina si albusurile spuma. Compozitia se coace in doua forme de tort sau pe rand, i

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 8 oua
  • untura in cantitate egala cu greutatea oualor
  • zahar in cantitate egala cu greutatea oualor
  • faina in cantitate egala cu greutatea oualor
  • Umplutura:
  • 2 linguri piure de caise scazut si indulcit
  • 2 linguri zahar pisat
  • 5 albusuri
  • Glazura:
  • zahar pisat

Mod de preparare

Blatul:

Se freaca untura spuma, se adauga galbenusurile, zaharul, faina si albusurile spuma.

Compozitia se coace in doua forme de tort sau pe rand, incet, pana se rumeneste.

Se umplu blaturile cu crema de caise. Se presara tortul cu zahar pisat.

Crema:

Se amesteca piureul de fructe proaspete sau marmelada de caise cu zaharul pisat si cu un albus pana compozitia se face ca o spuma. Se includ apoi celelalte 4 albusuri

batute bine spuma, amestecand usor.
Pofta buna!

Alte retete culinare

gasiti aici:

Dulceata de capsuni

Dulceata de nuci verzi

Dulceata de trandafiri

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Ciocanele de pui in crusta de susan servite cu piure de cartofi

"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale" La aceste preparate am folosit doua amestecuri...

Ciocanele de pui in crusta de susan servite cu piure de cartofi
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala