Tort cu crema de cafea din blat cu foi

Se bat ouale intregi cu zaharul si cu laptele, folosind un tel, pana cand amestecul devine omogen. Peste amestec se adauga praful de copt stins cu o l

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de lapte
  • 2 oua
  • 1 jumatate de praf de copt
  • 1 lingur de otet
  • 300 gr faina
  • sare
  • crema de cafea

Mod de preparare

Se bat ouale intregi cu zaharul si cu laptele, folosind un tel, pana cand amestecul devine omogen. Peste amestec se adauga praful de copt stins cu o lingura de otet, putina sare, faina cernuta in ploaie, amestecand mereu. Se framanta din amestec un aluat potrivit care se imparte in trei parti egale. Fiecare foaie, intinsa in grosime de 1 cm, se coace pe fundul unei tavi si se lasa sa se raceasca doua ore. Se face crema de ciocolata cu lapte praf, se raceste si se foloseste ungand foile una dupa alta si asezandu-le suprapuse. Tortul se tine la rece si se taie dupa ce s-a inmuiat blatul. Restul de crema se foloseste ca sa se imbrace tortul. Se taie abia a doua zi.
Alte retete de dulciuri:

Orez cu mere

Tort de mere coapte

Prajitura cu mere si bezea

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cozonac cu dovleac

m-am inspirat de la Laura Adamache cu mici modificari in rest reteta este superba

Desert cozonac cu dovleac
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala