Se pun albusurile intr-un vas emailat si se bat spuma tare cu 200 gr zahar pus cate putin. Operatia se face la cald, fara intrerupere, pana la intarir
Se pun albusurile intr-un vas emailat si se bat spuma tare cu 200 gr zahar pus cate putin. Operatia se face la cald, fara intrerupere, pana la intarirea completa a albusurilor. Se adauga faina, in ploaie, peste amestec si nucile macinate. Se omogenizeaza incet, se pune esenta de rom si se rastoarna amestecul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie. Se coace la foc iute. Cand este usor rumenit, blatul se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in tava in care s-a copt. Se scoate, se taie in doua, apoi se umple cu crema de cafea.
Se lasa cateva ore la rece si se taie felii inainte de a-l servi.
Alte retete:
Ciocolata de casa
Prajitura cu crema de branza
Chec cu mere si nuci
Am pregatit o omleta delicioasa cu leguma mea preferata dovlecelul. Pentru a reduce timpul am ras dovlecelul de seara si l-am...
Omleta cu dovlecel si telemea de oaieIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala