Tort cu crema de cafea

Se pun albusurile intr-un vas emailat si se bat spuma tare cu 200 gr zahar pus cate putin. Operatia se face la cald, fara intrerupere, pana la intarir

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 200 gr nuci macinate
  • 2 linguri de faina
  • 1 esenta de rom
  • 8 albusuri
  • 1 lingura de unt

Mod de preparare

Se pun albusurile intr-un vas emailat si se bat spuma tare cu 200 gr zahar pus cate putin. Operatia se face la cald, fara intrerupere, pana la intarirea completa a albusurilor. Se adauga faina, in ploaie, peste amestec si nucile macinate. Se omogenizeaza incet, se pune esenta de rom si se rastoarna amestecul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie. Se coace la foc iute. Cand este usor rumenit, blatul se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in tava in care s-a copt. Se scoate, se taie in doua, apoi se umple cu crema de cafea.
Se lasa cateva ore la rece si se taie felii inainte de a-l servi.

Alte retete:

Ciocolata de casa

Prajitura cu crema de branza

Chec cu mere si nuci

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors