Aceasta reteta de tort cu crema de branza si ciocolata este o reteta deosebita potrivita pentru orice sarbatoare. Lasand la o parte faptul ca este absolut delicios, acest tort cu ciocolata este foarte aspectuos.
Pregatirea primului blat, pentru inimioare:
intr-un bol se freaca untul cu zaharul, se adauga pe rand cele 3 albusuri (nebatute) amestecand bine dupe fiecare, iar la final faina si cacaua cernute impreuna.
Intr-o tava cu dimensiunile 28 X 43 cm se aseaza hartie de copt si se decoreaza dupa bunu' plac (dungi, chenare, linii, cercuri, puncte etc) - daca vi se pare ca pasta se intareste si nu mai puteti desena tineti punga sub jetu' de apa calda 1-2 minute.
Tava se da la congelator pana pasta este inghetata. Cand decoratiile sunt inghetate se porneste cuptorul la 240C.
Blatul 2:
intr-un bol se cern impreuna faina de migdale, faina de prajituri si zaharul pudra, se adauga pe rand cele 6 galbenusuri amestecand bine dupa fiecare.
Separat se bat cele 3 albusuri spuma impreuna cu cele 10 gr de zahar, se adauga peste galbenusuri in 3 randuri (cate o treime o data), iar la final untul topit.
Aluatul obtinut se toarna deste decoratiile inghetate si se da la cuptor timp de 6-8 minute. Nu lasati mai mult ca se arde !!!!
Scos din cuptor se lasa un pic la racit si se pudreaza cu zahar dupa care se rastoarna pe masa de lucru.
Decupati un cerc cu diametru de 20 cm si laterale pentru tava - cand imbracati tava sa aveti grija ca decoratiile sa fie pe exterior. Din acest moment se poate umple cu ce crema/e doriti.
Crema de branza cu ciocolata:
intr-un bol se freaca crema de branza cu cele 170 gr de ciocolata cu lapte. Se adauga laptele condensat si se amesteca bine.
jumatate din crema obtinuta se pune intr-un alt bol iar peste crema ramasa se adauga cele 170 gr de ciocolata neagra. cele doua creme se aseaza alternativ - cate 2 linguri din fiecare am pus eu. cand ati terminat cremele tortul se da la frigider pentru cel putin 2 ore.
Spuma de ciocolata:
intr-un ibric se incalzeste 120 ml smantana lichida si se toarne peste 170 gr ciocolata alba rupta bucatele. se amesteca pana se raceste si se ingroasa un pic.
separat se bate spuma 240 ml smantana lichida
se ia putina frisca si se amesteca cu ciocolata topita. amestecul de ciocolata se toarna apoi peste frisca batuta si se amesteca usor.
Cu aceasta spuma de ciocolata se umple restul tortului.
Reteta de tort cu crema de branza si ciocolata a fost propusa de Roxana pe forum culinar.
Lasati tortul cu crema de branza si ciocolata la frigider dupa care puteti sa-l serviti.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post