Tort cu crema de branza si chocolate fudge

Tortul cu crema de branza si chocolate fudge este o reteta de tort ce imbina perfect gustul branzei cu cel al ciocolatei. Un tort fin si delicat.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat: 1 cana / 240 ml lapte batut
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 cani / 400 grame zahar
  • 2 oua
  • 3 linguri cacao
  • 1/2 cana / 120 ml ulei
  • 2 lingurite extract vanilie
  • 1 cana / 240 ml apa fierbinte
  • 2 cani / 250 grame faina
  • Crema Branza:
  • 227 grame crema branza
  • 1 1/2 cana / 360 ml smantana lichida
  • 1 cana / 200 grame zahar
  • 1 1/2 lingurita extract vanilie
  • 1/4 lingurita sare
  • Chocolate Fudge:
  • 1 cana / 200 grame zahar
  • 1/2 cana / 45 grame cacao
  • 1/4 cana / 60 ml lapte
  • 1/4 cana / 55 grame unt
  • 1 lingurita extract vanilie

Mod de preparare

Blat

1.Praful de copt se adauga peste laptele batut si se da la o parte. nu amestecati caci veti risca sa ramaneti cu 1/2 lapte.

2. Intr-un bol mixam zaharul, ouale, cacaua, uleiul, vanilia.

3. Se adauga cana de apa fierbinte, mixam.

4. Treptat adaugam faina.

5. Cand faina este toata incorporata, adaugam laptele batut. Am turnat copozitia in 2 tavi si am dat la cuptor preincalzit la 175C / 350F pentru 30 - 40 minute (se face testul cu scobitoarea).

Crema de Branza

1. Smantana lichida o batem bat.

2. In alt bol mixam crema de branza, zaharul, vanilia si sarea.

3. Peste frisca adaugam crema de branza optinuta.

4. Se asamblaeza apoi tortul. Blaturile se micsoreaza cam 1 -1 1/2 cm in timpul coacerii

Chocolate Fudge

Intr-o craticioara se combina ingredientele, se pun la foc mic 1 minut dupa ce da in clocot. se ia de pe foc si se mixeaza 2-3 minute pana incepe sa se ingroase, nu mai mult ca apoi nu o veti mai putea folosi (se intareste imediat). Eu l-am ornat repede, cernand caco peste.


Pofta buna! Reteta Tort cu crema de branza si chocolate fudge a fost propusa de Rroxana. pe forum culinar.ro

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri din carne de vita

De mult timp sunt în plan, rulorurile din carne de vită. ;) Mereu am avut o reticență, din cauza Zmeișorilor, ce nu prea...

Rulouri din carne de vita
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide