Tort cu crema de alune si ciocolata

Blatul Se prajesc alunele, se macina si se amesteca bine cu faina, zaharul, untul si oul. Se coace compozitia la foc potrivit in forma de tort unsa cu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul
  • 140 g alune
  • 140 g faina
  • 140 g zahar pisat
  • 140 g unt
  • 1 ou
  • 3 oua
  • 125 g zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 batoane de
  • 100 g unt
  • 1 lingura apa
  • 50 g alune macinate
  • Garnitura -

Mod de preparare

Blatul

Se prajesc alunele, se macina si se amesteca bine cu faina, zaharul, untul si oul. Se coace compozitia la foc potrivit in forma de tort unsa cu unt. Rece se taie

orizontal in trei felii egale care se ung cu crema.

Crema

Ouale se bat in bain-marie cu zaharul si vanilia pana se ingroasa.

In compozitia racita se adauga ciocolata rasa inmuiata cu apa, untul frecat spuma si alunele macinate. Se da la rece, dupa care se foloseste la umplere si ornare.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa

Un chec pufos si tare bun la gust, eu am inlocuit zaharul vanilat simplu cu zaharul vanilat bourbon deoarece este mai aromat...

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide