Blatul de tort: Frecam spuma galbenusurile cu zaharul, se adauga apa, faina cu praful de copt nestins apoi albusurile batute spuma se incorporeaza us
Blatul de tort:
Frecam spuma galbenusurile cu zaharul, se adauga apa, faina cu praful de copt nestins apoi albusurile batute spuma se incorporeaza ushor. Se lasa la cuptor pana trece testul scobitorii.
Crema: trebuie sa batem smantana cu zaharul pudra si cu esenta de vanilie. Se da la frigider. Scoatem samburii de la cirese si le lasam la scurs. Se face un sirop de zahar ars si se lasa la racit apoi taiem blatul in trei. Punem o felie din blat in forma in care a copt si o insiropam. Blatul insiropat se acopera cu sirop de dulceata de capsuni cu vin alb. Peste acest sirop se pune jumatate din smantana batuta cu zahar si esenta vanilie si se acopera cu cirese. Se repeta operatiunea cu a 2-a felie de blat. Se acopera cu ultima felie de blat care se insiropeaza. Se da la frigider peste noapte
Se rastoarna pe o farfurie blatul dupa ce a stat cateva ore la frigider, se acopera cu frisca. Am pus ciresele deasupra tortului si gelatina rosie am turnat-o incet astfel incat sa acopere ciresele dar sa se si scurga pe laterala. Daca nu vreti sa se scurga pe laterala puneti mai intai frisca in ce forma vreti de jur imprejurul cireselor (floricele etc). Eu am lasat sa se scurga si am mai dat la frigider sa se intareasca bine gelatina rosie, dupa care am scos si am ornat cu frisca de jur imprejurul cireselor.
Sursa acestei retete este blogul: dumitrufelicia.ro
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post