Se spala ciresele si se curata de samburi. Se lasa intr-o farfurie cat timp se pregateste aluatul. Se cerne faina, se pune un praf de sare si se adaug
Se spala ciresele si se curata de samburi. Se lasa intr-o farfurie cat timp se pregateste aluatul. Se cerne faina, se pune un praf de sare si se adauga jumatate din cantitatea de unt, topit pe foc mic. Se framanta cu o ceasca de apa calda un aluat potrivit care se lasa la rece o jumatate de ora. Se scoate, se unge cu jumatate din untul ramas, se framanta din nou, se lasa iar la rece. Dupa ultima operatie, aluatul se lasa sa stea o ora si se foloseste ca blat pentru tortul de fructe. Se foloseste o oala cu peretii inalti, unde se pune aluatul intins foaie groasa. Oala se introduce in cuptorul fierbinte, se lasa la foc mare cinci minute, dupa care se micsoreaza focul si se continua coacerea. Dupa o jumatate de ora se pun ciresele in oala, se raspandesc in mod egal pe toata suprafata si se mai lasa zece minute in cuptor.
Se fierbe un sirop gros din zahar, apa si rom si se toarna cald peste fructe. Se tine tortul la temperatura camerei, se taie felii in raza atunci cand s-a racit de tot si este bine insiropat.
Pofta buna!
Alte retete de torturi:
Tort cu piersici
Tort mousse de ciocolata
Tort diplomat
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post