Tort cu cirese

Se pun ouale intregi in robot cu zaharul pana cand se fac spumoase. Se adauga uleiul incetisor ca la maioneza.Se adauga cite o lingura de faina care

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 gr cirese
  • 4 oua intregi
  • 250 gr zahar
  • 200 ml ulei
  • 100 ml lapte acru
  • 12 linguri cu virf de faina sau 400 de gr de faina
  • un plic de praf de copt
  • coaja rasa de la o portocala

Mod de preparare

Se pun ouale intregi in robot cu zaharul pana cand se fac spumoase.

Se adauga uleiul incetisor ca la maioneza.Se adauga cite o lingura de faina care a fost amestecata in prealabil si in castron cu praful de copt Intre timp se adauga laptele acru, se rade coaja de portocala, se trec ciresele prin faina, dupa ce au fost scursesi li s-au scos samburii si se amesteca foarte bine.

Compozitie se pune in forma si se coace la cuptor la 180°C pentru vreo 45 de minute dupa care se probeaza cu scobitoarea.

Se pune la racit pe gratar
Reteta Tortul meu cu cirese a fost propusa de Adriana Nicoleta

Alte retete:aTortul meu cu zmeura; Tort cu fructe

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Briose aperitiv cu branza si chimen

Numai bune de luat la pachet, pt micul dejun sau cina....

Briose aperitiv cu branza si chimen
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide