Pentru deliciosul tort de ciocolata si rom aveti nevoie de oua, zahar, faina, cacao, ciocolata menaj, frisca, rom si trufe.
Tort cu ciocolata si rom se prepara asa: albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza bine. Se adauga unul cate unul galbenusurile, apoi faina si cacaua. Se toarna compozitia intr-o forma de tort unsa si tapetata si se lasa in cuptor 45 de minute. Se pune frisca lichida intr-un vas, la bain-marie si cand s-a infierbantat, se adauga 350 gr ciocolata rasa, o esenta de rom si cacaua. Se amesteca bine, pana se topeste ciocolata, apoi se pune la rece. Se taie blatul de tort, racit in prealabil, in trei parti. Se asaza prima bucata de blat pe un platou, se insiropeaza cu un sirop format din apa, zahar si esenta de rom, apoi se intinde o treime din crema de ciocolata. Se continua cu restul blatului ramas. Ciocolata ramasa se topeste in trei linguri de apa si se glazureaza cu aceasta compozitie tortul. Se decoreaza cu trufe de ciocolata.
Se serveste dupa ce a stat la rece.
Alte retete de dulciuri:
Tiramisu
Tort diplomat
Prajitura cu visine
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post