Tort cu ciocolata si rom

Pentru deliciosul tort de ciocolata si rom aveti nevoie de oua, zahar, faina, cacao, ciocolata menaj, frisca, rom si trufe.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • Pentru crema:
  • 450 gr ciocolata menaj
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 esente de rom
  • 2 linguri cacao
  • trufe

Mod de preparare

Tort cu ciocolata si rom se prepara asa: albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza bine. Se adauga unul cate unul galbenusurile, apoi faina si cacaua. Se toarna compozitia intr-o forma de tort unsa si tapetata si se lasa in cuptor 45 de minute. Se pune frisca lichida intr-un vas, la bain-marie si cand s-a infierbantat, se adauga 350 gr ciocolata rasa, o esenta de rom si cacaua. Se amesteca bine, pana se topeste ciocolata, apoi se pune la rece. Se taie blatul de tort, racit in prealabil, in trei parti. Se asaza prima bucata de blat pe un platou, se insiropeaza cu un sirop format din apa, zahar si esenta de rom, apoi se intinde o treime din crema de ciocolata. Se continua cu restul blatului ramas. Ciocolata ramasa se topeste in trei linguri de apa si se glazureaza cu aceasta compozitie tortul. Se decoreaza cu trufe de ciocolata.


Se serveste dupa ce a stat la rece.

Alte retete de dulciuri:

Tiramisu

Tort diplomat

Prajitura cu visine

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors