Tort cu ciocolata si portocale

1. Se bat ouale cu 4 linguri apa fierbinte un minut. Se amesteca ul cu vanilat si coaja portocale, se inglobeaza in compozitia de ou si se mai bat 6

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat: 4 oua
  • 130 g
  • 1 plic vanilat
  • 1 lingurita coaja de portocala rasa
  • 100 g faina
  • 50 g amidon
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • Crema: 4 portocale
  • 5 linguri cacao
  • 200 g
  • 1 fiola esenta rom
  • 2 plicuri vanilat
  • 400 ml frisca batuta
  • 15 g gelatina
  • coaja rasa de la o portocala
  • 200 ml suc portocale
  • In plus: 200 g ciocolata
  • 200 ml frisca batuta

Mod de preparare

1. Se bat ouale cu 4 linguri apa fierbinte un minut. Se amesteca ul cu vanilat si coaja portocale, se inglobeaza in compozitia de ou si se mai bat 6 minute.Se amesteca faina cu praf de copt, amidon, cacao si se inglobeaza. Se coace tortul intr-o forma tapetata cu hartie de copt .Se lasa blatul la racit.

2. Se decojesc si se fileteaza portocalele.Se amesteca ul cu praf de cacao, vanilat si putina apa si se topesc la foc moale. Cand se infierbanta, fara sa fiarba, se dizolva gelatina inauntru si se adauga esenta de rom. Se lasa sa se racoreasca si sa da la rece. Cand crema incepe sa se intareasca se inglobeaza frisca batuta,coaja si sucul de portocale si bucatile de portocale filetate.

3. Blatul se taie pe 3 niveluri. Se insiropeaza fiecare blat. Se asaza folie de plastic intr-o forma de tort si se pune primul blat, apoi 1/2 din crema, apoi urmatorul blat, restul de crema si al treilea blat. Se da la rece 4-5 ore.

4. Se pun pe foc mic 200g ciocolata si 200 ml frisca si se topeste ciocolata, amestecand continuu.Se lasa sa se racoreasca, apoi se pune in frigider.Se bate pana se obtine o crema spumoasa .Tortul se decoreaza cu aceasta crema , cu portocale filetate si ciocolata rasa.
Alte retete minunate numai bune de preparat

Tort visine

Compot de visine

Sirop visine

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Biscuiti aperitiv, cu cascaval

Am gasit aceasta reteta pe blogul "Stefy harnicutza". Am vrut sa-mi maresc colectia de retete-aperitiv care se pot rontai in...

Biscuiti aperitiv, cu cascaval
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala