Tort cu ciocolata si mascarpone

Un tortulet simplu, insiropat bine cu putina visinata diluata si umplu cu ciocolata si mascarpone.

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -praf de sare
  • Blat:
  • -8 oua
  • -2 linguri apa
  • -9 linguri de zahar
  • -7 linguri faina
  • -3 linguri cacao
  • -coaja razuita de la o lamaie bio
  • -1 plic praf de copt
  • -cateva picaturi esenta de rom
  • Mousse de ciocolata:
  • -500 ml frisca lichida
  • -300 gr ciocolata neagra
  • -praf de sare
  • Crema de mascarpone:
  • -200 gr mascarpone
  • -200 ml frisca lichida
  • -3 -4 linguri zahar
  • Sirop:
  • -50 ml visinata
  • -1 lingurita miere (sau zahar)
  • -50 ml apa

Mod de preparare

Incepem prin a pregati mousul de ciocolata deoarece trebuie sa-l punem la frigider sa se raceasca bine inainte de a-l bate . Intr-o cratita punem la incalzit frisca impreuna cu putina sare (cat iei intre degete). Ciocolata rupta bucati o punem in frisca calduta si amestecam pana se topeste bine . Lasam sa se racoreasca si punem la frigider . Inainte de a bate mousul trebuie sa fie frisca cu ciocolata bine racita . Cand este rece bine il batem pana cand se intareste. Blat : Pregatim o tava rotunda cu diametru de 20 cm . O tapetam cu hartie de copt. Eu de obicei folosesc tava cu inel detasabil pentru a scoate mai usor blatul din ea. Separam albusurile de galbenus. Galbenusurile le amestecam cu o furculita si le lasam deoparte . Albusurile le batem spuma tare impreuna cu putina sare , esenta de rom (aceasta va ajuta ca albusurile sa se bata mai bine ) si zaharul .Ttrebuie sa obtinem o spuma ferma . Adaugam coaja razuita de lamaie , cacao,galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt .Omogenizam si turnam in forma deja pregatita. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20-25 minute sau pana cand trece testul scobitorii. Blatul dupa ce este copt il vom lasa la racit , de preferinta pana a doua zi pentru a-l putea taia mai usor. Blatul il impartim in 3 parti egale. Crema de mascarpone : Frisca lichida impreuna cu mascarponele si zaharul le batem bine pana cand se intareste . Pentru insiropat amestecam apa cu visinata si cu mierea . Asamblare: Pe un platou asezam prima foaie de blat si insiropam cu o treime din sirop . Punem deasupra ¾ din mousul de ciocolata si nivelam . Asezam a doua bucata de blat si insiropam din nou . Punem ¾ din crema cu mascarpone si nivelam . Asezam ultima parte de blat, insiropam si decoram cu cremele ramase. Dam la rece si servim cu cei dragi .

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors