TORT CU CIOCOLATA SI JELEU DE VISINE

M-am gandit sa pregatesc acest tort pentru ca imi doream sa folosesc ciocolata si fructe- in special visine. Si cum nu se poate tort fara ciocolata, aceasta reteta este perfecta. Visinile se pot inlocui cu orice alte fructe de sezon cu un rezultat final la fel de gustos. Urmatoarea reteta a acestui tort va fi cu zmeura in loc de visine, apoi cu afine. Este un tort delicios, usor de facut si racoritor.

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
210 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente blat cu cacao:
  • 4 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri lapte
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Ingrediente blat cu vanilie:
  • 4 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 4 linguri lapte
  • 8 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Ingrediente crema de ciocolata:
  • 400 ml.smantana pentru frisca
  • 6 linguri zahar
  • 400 gr.ciocolata cu 75% cacao sau mai mult
  • 150 gr.unt
  • Ingrediente jeleu visine:
  • 400 gr
  • visine
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri amidon

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri.  Galbenusurile  se freaca impreuna cu zaharul si sarea pana isi maresc volumul si se deschid la culoare. Se adauga pe rand, uleiul, laptele, iar la final se adauga faina, praful de copt si cacaua care au fost cernute . Se amesteca cu o spatula pana se incorporeaza bine toate ingredientele.

           Albusurile se bat spuma tare si se adauga treptat in compozitia de galbenusuri amestecandu-se de jos in sus, cu mare grija, cu o spatula.

Se pune intr-o forma de copt in care am asezat hartie de copt si se lasa in cuptor circa 35 minute.

           La fel se procedeaza si cu blatul cu vanilie.

          Pentru crema de ciocolata se pune ciocolata impreuna cu untul  intr-un castron pe baie de aduri. In momentul când s-a topit se ia castronul de pe aburi si se amesteca bine cu o spatula pana se incorporeaza tot untul. Se adauga apoi smantana pentru frisca si se lasa sa se raceasca.

           Pentru jeleul de visine se pun acestea la foc dupa ce au fost foarte bine spalate si s-au scos samburii. Se lasa la fiert impreuna cu zaharul. Când siropul a inceput sa se lege se ia cratita de pe foc si toata compozitia se trece printr-o sita deasa, obtinandu-se astfel un sirop dens si foarte fin. Se adauga amidoul si se amesteca pana se incorporeaza bine.

           Dupa ce blaturile s-au racit foarte bine se taie apoi se formeaza tortul: primul rand este un blat cu cacao, apoi o parte de crema de ciocolata, un blat de vanilie, jumatate din jeleul de visine, alt blat de vanilie, restul jeleului si ultimul blat de cacao.

          Tortul se imbraca cu ultima parte din crema de ciocolata si se decoreaza dupa preferinte.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors