Tort cu ciocolata si crema

Crema de la acest tort, se poate folosi si la tort din piscoturi ornat cu frisca si dulceata de capsuni.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 2 linguri de pesmet
  • 2 linguri de faina si
  • 20 linguri de nuca
  • Crema:
  • 4 galbenusuri
  • 300 g zahar
  • un pachet de cacao si
  • 2 ciocolate
  • 250 g apa
  • 100 g zahar si
  • 100 g rom.

Mod de preparare

Pentru tortul cu ciocolata si crema, frecam galbenusurile cu zahar, adaugam albusurile batute spuma tare, apoi adaugam pesmetul, nucile, faina si un varf de cutit de bicarbonat. Amestecam bine, dupa care coacem la foc potrivit in tava rotunda tapetata cu faina si ulei. Crema - 4 galbenusuri, 300 g zahar, un pachet de cacao si 2 ciocolate. Se amesteca, pe baie de aburi, pana devine ca o smantana groasa. Separat se bat spuma 400 g unt, si cand este crema rece, se amesteca bine. Se insiropeaza foile cu 250 g apa, 100 g zahar si 100 g rom.  Aceasta crema se poate folosi si la tort din piscoturi ornat cu frisca si dulceata de capsuni.


La final, blatul se taie in 4 foi,tortul cu ciocolata si crema se insiropeaza, se umple cu crema, iar deasupra se pune ciocolata rasa.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Placinta aperitiv cu iaurt si foietaj

Am facut in genul acesta placinta cu aroma de portocale ca desert si foarte buna a iesit, asa ca m-am gandit sa fac si ca...

Placinta aperitiv cu iaurt si foietaj
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala