Tort cu ciocolata

Se topeste untul intr-o cratita, dupa care adaugi zaharul, cacaua si laptele. Lasi sa fiarba 3-4 minute. Din aceasta compozitie opresti 17 linguri, i

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat ai nevoie:
  • 1+1/2 pachet unt
  • 600 g zahar
  • 100 g cacao
  • 100 ml lapte
  • 5 galbenusuri
  • 300 g faina
  • 1 praf de copt
  • 5 albusuri batute spuma
  • Pentru crema ai nevoie de:
  • 5 galbenusuri
  • 6-7 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 1 pachet unt

Mod de preparare

Se topeste untul intr-o cratita, dupa care adaugi zaharul, cacaua si laptele. Lasi sa fiarba 3-4 minute.

Din aceasta compozitie opresti 17 linguri, iar restul pui la racit.

Odata racit, adaugi galbenusurile, albusurile batute spuma si faina amestecata cu praful de copt.

Torni amestecul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu putina faina.

Pui tava in cuptor si lasi sa se coaca aproximativ 40 minute, verificand cu scobitoarea din cand in cand.

Amesteci galbenusurile cu zaharul si cacaua pe aburi, pana se topeste zaharul si ajunge la o consistenta foarte groasa.

Dai crema la racit fara sa mai amesteci in ea, iar cand s-a racit se amesteca cu untul frecat spuma.

Faci un sirop din apa, zahar si rom (dupa gust).

Tai blatul in trei foi si insiropezi fiecare foaie, imparti crema in doua si o pui intre cele trei foi, iar peste ultima parte de blat torni cele 17 linguri de glazura oprite.
Ornezi cu putina frisca sau glazura de ciocolata:

Alte retete recomandate

Prajitura cu crema de ciocolata

Prajitura cu mere

Tort diplomat

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa

Un chec pufos si tare bun la gust, eu am inlocuit zaharul vanilat simplu cu zaharul vanilat bourbon deoarece este mai aromat...

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide