Blatul. Se bat galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Se adauga jumatate din albusurile nebatute care au ca scop sa tina blatul proaspat. Se bat re
Blatul. Se bat galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Se adauga jumatate din albusurile nebatute care au ca scop sa tina blatul proaspat.
Se bat restul albusurilor spuma tare. Se amesteca cu galbenusurile batute. Se adauga faina, se amesteca si se coace compozitia in forma rotunda tapetata cu hartie. Se coace la foc iute.
Blatul rece se taie si se umple cu crema.
Crema. Se curata castanele si se pun intr-un vas cu apa fiarta. Se intretine apa clocotind pana se termina curatatul castanelor. Se Iasa sa fiarba, se scurg si se trec prin sita. In piureul de castane cald se adauga untul si siropul parfumat cu putina vanilie pisata sau fiarta in sirop.
Se tine la rece crema pana se umple tortul.
Se acopera tortul cu crema ramasa si se garniseste cu fructe din dulceturi colorate diferit - cirese albe. rosii etc. si frisca.
Se poate acoperi cu crema numai pe margini, pe
deasupra asternartdu-se frisca, si peste ea ornand cu fructe din dulceata sau taitei din coaja de portocala.
Pofta buna!
Alte retete dulciuri:
Tarta cu mere si crema de vanilie
Prajitura cu mere si biscuiti
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post