Este un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea cremelor. Pofta buna!!
Blat: Preîncălzim cuptorul și ungem o tava cu diametrul de 26 cm cu puțin unt.
2.Amestecam faina cu praful de copt, apoi le punem deoparte.
3.Topim untul și îl lasam la răcit.
4.Într-un bol mare de mixer, punem ouăle și zaharul. Le mixam pana când obținem o compoziție groasa și deschisa la culoare. Adaugam untul ușor răcit și extractul de vanilie și mai mixam câteva secunde.
5.Adaugam făina cu praful de copt și incorporam cu o spatula apoi adaugam și semințele de mac.
6.Turnam în tava și dam la cuptor 25-30 min, pana când devine auriu la suprafață și trece testul scobitorii.
Siropul:
1.Încălzim zeama de portocale cu 50g zahar și extract de portocale pana se topeste zaharul.
2.După ce blatul s-a răcit, îl tăiem în 3 părți și cu ajutorul unei pensule, insiropam blaturile.
Crema 1:
1.Într-un bol punem iaurtul, frișca, zaharul și coaja rasa de la portocala. Le mixam pana obținem o compoziție groasa și ușor de întins.
Crema 2:
1.Amestecam pe baie de aburi frișca cu ouale și zaharul pudra cu un tel, timp de 20-30 de minute, pana se îngroașă.
2.Trebuie sa avem grija ca bolul sa nu atingă apa și ca apa sa nu clocotească.
3.O lasăm deoparte sa se răcească.
Asamblare:
Blat + crema 2 + 200 g căpșune feliat + blat + crema 1 + blat + crema 1 + căpșune tăiate cubulețe, semințe de mac pentru decor
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce