Tort cu capsuni si mac

Este un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea cremelor. Pofta buna!!

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ●Blat:
  • ●70 g mac
  • ●200 g unt
  • ●225 g faina
  • ●1 lgt praf de copt
  • ●4 oua
  • ●225 g zahar
  • ●1 lgt extract vanilie
  • ●50 g zahar
  • ●250 g capsune
  • ●Sirop:
  • ●Zeama de la o portocala
  • ●1 lgt extract de portocale
  • ●Crema 1:
  • ●250 ml frișcă LaDorna
  • ●90 g iaurt grecesc
  • ●50 g zahar
  • ●Coaja rasa de portocala
  • ●Crema 2:
  • ●200 ml frișcă LaDorna
  • ●3 oua
  • ●100 g zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Blat: Preîncălzim cuptorul și ungem o tava cu diametrul de 26 cm cu puțin unt.

2.Amestecam faina cu praful de copt, apoi le punem deoparte.

3.Topim untul și îl lasam la răcit.

4.Într-un bol mare de mixer, punem ouăle și zaharul. Le mixam pana când obținem o compoziție groasa și deschisa la culoare. Adaugam untul ușor răcit și extractul de vanilie și mai mixam câteva secunde.

5.Adaugam făina cu praful de copt și incorporam cu o spatula apoi adaugam și semințele de mac.

6.Turnam în tava și dam la cuptor 25-30 min, pana când devine auriu la suprafață și trece testul scobitorii.

Siropul:

1.Încălzim zeama de portocale cu 50g zahar și extract de portocale pana se topeste zaharul.

2.După ce blatul s-a răcit, îl tăiem în 3 părți și cu ajutorul unei pensule, insiropam blaturile.

Crema 1:

1.Într-un bol punem iaurtul, frișca, zaharul și coaja rasa de la portocala. Le mixam pana obținem o compoziție groasa și ușor de întins.

Crema 2:

1.Amestecam pe baie de aburi frișca cu ouale și zaharul pudra cu un tel, timp de 20-30 de minute, pana se îngroașă.

2.Trebuie sa avem grija ca bolul sa nu atingă apa și ca apa sa nu clocotească.

3.O lasăm deoparte sa se răcească.

Asamblare:

Blat + crema 2 + 200 g căpșune feliat + blat + crema 1 + blat + crema 1 + căpșune tăiate cubulețe, semințe de mac pentru decor

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce