Tortul cu capsuni este delicios. Pentru a prepara acest tort aveti nevoie de faina, zahar, oua, praf de copt, frosca si sirop.
Tortul cu capsuni este delicios. Pentru a prepara acest tort se separa ouale si se bat galbenusurile cu zaharul pana se obtine o creama. Alternativ se adauga apa si uleiul amestecand usor. Se bat albusurile ca pentru bezea. Se amesteca cu galbenusurile,foarte usor,numai cat se incorporeaza galbenusurile. Se unge o forma de 26 cm cu unt,margarina sau ulei si se tapeteaza cu faina. Se pune compozitia in forma si se coace 40 de minute sau pana iese scobitoarea curata. Se lasa sa se raceasca si se taie de doua ori.
Frisca:
Se tine mixerul,bolul si frisca la rece in prealabil. Se mixeaza frisca pana e tare.
Sirop:
Se amesteca zaharul cu apa pana e topit zaharul.
Se insiropeaza feliile si se aplica frisca si capsuni pe fiecare strat. Capsunile pot fi taiete in sferturi si se pot lasa si cateva cu frunza pentru deasupra. Nu trebuie decorat in nici un fel, contrastul dintre alb frisca si capsuni este de ajuns.
Tortul cu capsuni se serveste dupa ce a stat la rece.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinitta.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post