Tort cu capsuni

Se freaca untul cu smintina si sarea, se adauga treptat faina, se framinta repede, se formeaza o minge si se da la rece timp de 2 ore. Se intinde o fo

Timp pregatire
170 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 linguri unt
  • 250 gr. faina
  • un praf de sare
  • 1/2 kg. capsuni
  • 5 linguri smintina
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri rom

Mod de preparare

Se freaca untul cu smintina si sarea, se adauga treptat faina, se framinta repede, se formeaza o minge si se da la rece timp de 2 ore. Se intinde o foaie cit forma de tort. Se aseaza in forma unsa si se coace la foc iute. Deasupra, se aseaza capsunile spalate si scurse bine, apoi smintina frecata cu zahar se toarna printre ele in forma de arabescuri si se stropeste cu rom.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Paste integrale cu legume

Pastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic...

Paste integrale cu legume
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide