Tort cu capsune

Se face blat din 4 galbenusuri batute cu 4 linguri de zahar, 2 linguri de apa fierbinte, 4 linguri de faina. Separat de bat spuma 4 albusuri, se pune

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 2 linguri de apa
  • 1 praf de copt
  • 700 gr frisca
  • capsune
  • 500 ml tort Gelly rosu

Mod de preparare

Se face blat din 4 galbenusuri batute cu 4 linguri de zahar, 2 linguri de apa fierbinte, 4 linguri de faina. Separat de bat spuma 4 albusuri, se pune un praf de copt si se incorporeaza usor in amestec. Se pune hartie alba intr-o tava, se toarna compozitia in tava niveland cu o lingura. Se coace la foc mic pana se rumeneste usor la margini si daca apasam deasupra nu ramane urma.

Se intoarce invers pe o alta coala de hartie se uda cu apa rece si se desprinde foaia pe care a fost coapta.

Se fac trei astfel de foi.

Se taie foile in 2 si se obtin 6 bucati care se pot monta in 2 torturi.

Intre foi am pus frisca si cate un strat da capsune taiate jumatati, inainte de a acoperi cu ultima foaie.

La ambele torturi a intrat frisca obtinuta din 1,6 litri smantana, plus pentru ornat am mai facut vreo 700 grame.

Peste ultima foaie am pus un strat subtire de frisca, am asezat capsunele cat mai ordonat, am inconjurat tortul cu o fasie de folie de aluminiu (pusa in trei) si am turnat 500 ml Tort Gelly rosu (preparat dupa instructiunile de pe pachet). Dupa ce s-a intarit am scos folia.

Am ornat marginile cu frisca si pe langa tort am pus capsune trase pe jumatate in ciocolata alba, si cu dungi de ciocolata maro.

Al doilea tort a fost ornat cu trandafiri,
Reteta Tort cu capsune a fost propusa de T Irina

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa

Un chec pufos si tare bun la gust, eu am inlocuit zaharul vanilat simplu cu zaharul vanilat bourbon deoarece este mai aromat...

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide