Tortul de caise, zmeura si migdale este o reteta de tort cu totul deosebita. In primul rand prin aspect, in al doilea rand prin gustul fin. Este un tort cu fructe potrivit si chiar indicat pe timp de vara, pentru orice ocazie festiva.
Daquoise de migdale:
Pudra de migdale se amesteca cu icing sugar. Albusele se bat spuma cu zaharul pudra, pana ce devin tepene si lucioase. Apoi peste ele se adauga mixul cu migdale, si se amesteca usor cu o spatula de silicon sau telul para. Pe hartie de copt se deseneaza doua cercuri, care se umplu cu compozitia de mai sus, se niveleaza cu o spatula, apoi se pun la copt in cuptorul preincalzit la 170 C, pentru 35 min. cu usa cuptorului intredeschisa. Se scot si se lasa sa se raceasca.
PISCOTURI:
Galbenusele se mixeaza cu 35 g zahar si esenta de vanilie pana se albesc. Albusele se bat spuma cu un strop de sare si cateva picaturi suc de lamaie, apoi la jumatatea mixarii se adauga 55 g zahar. Se adauga galbenusele peste albuse. Apoi la compozitie se adauga faina. Pe hartie de copt se deseneaza doua dreptunghiuri, iar in interiorul lor se traseaza piscoturi unite – in doua benzi de 7 cm latime, folosing punga de decorat cu varful cu diam. 1 cm. Se pudreaza cu icing sugar, apoi se lasa 5 min. si se mai pudreaza o data. Eu am presarat si viermisori de ciocolata. Se coc 12-15 min. Se scot de pe hartie si se indreapta una din laturile lungi, taindu-le cu cutitul.
MOUSSELINA DE CAISE:
Pulpa de caise zdrobite si laptele se pun pe foc intr-o craticioara, la incalzit. Zaharul se mixeaza cu galbenusele pana se albesc, se adauga amidonul si se omogenizeaza. Apoi peste ele se toarna putin din amestecul lapte-caise fierbinte, se amesteca, si se rastoarna totul in craticioara peste restul de lapte. Se continua pana la fierbere, apoi opreste focul. Gelatina se inmoaie si apoi dizolva (conform instructiunilor de pe plic). Se adauga la compozitie impreuna cu untul, iar dupa ce s-a racit complet se mixeaza putin pana se aereaza usor si se adauga frisca batuta.
JELEU DE ZMEURA:
Zmeura si zaharul se pun la incalzit. Cand da semene ca incepe sa fiarba se adauga amidonul si se mai lasa pe foc pana se ingroasa putin. Gelatina se inmoaie si dizolva. Apoi se adauga la zmeura cand este aceasta este calduta.
MOUSSE DE MIGDALE:
Inainte de a incepe sa fiarba se adauga galbenusele. Se fierbe la bain-marie pana se ingroasa usor (85 C). gelatina se inmoaie si dizolva, apoi se adauga la compozitie cand e calduta. Frisca (200 g) se bate cu 2 linguri zahar pudra si se adauga la crema cand aceasta s-a racit.
ASAMBLARE:
Se pune inelul detasabil pe platoul de servit, De jur imprejur se aseaza cele doua benzi de piscot, una in continuarea celeilate. Se pune in interior una din daquoise, apoi se toarna mousselina de caise. Tava se pune la congelator 5 min. Se aseaza apoi cea de-a doua daquoise, apoi se toarna jeleul cu zmeura, si apoi 5 min la congelat. Se toarna mousse-ul de migdale si iar la rece. Apoi se face un glasaj dupa preferinta (eu am avut un plic jeleu de zmeura). Iar decorul cu frisca si zmeura-caise in viteza, caci eram in criza de timp. Gustul este insa nemaipomenit, combinatia este perfecta!. Un tort delicat si delicios.
Reteta Tort cu caise, zmeura si migdale a fost propusa de Daneza13 pe forum culinar.ro
Pofta buna! Serviti tortul cu caise, zmeura si migdale oricand va e pofta de ceva deosebit de bun!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post