Taiem piscotul in 3 foi. Incalzim iaurtul cu 2 linguri de gelatina si 18 dkg de zahar, nu este necesar sa fierbem amestecul, lasam pe foc pana cand ge
Taiem piscotul in 3 foi. Incalzim iaurtul cu 2 linguri de gelatina si 18 dkg de zahar, nu este necesar sa fierbem amestecul, lasam pe foc pana cand gelatina se topeste. Punem la racit1,5-2 ore si cand incepe sa se intareasca, taiem cubulete jumatate din cantitatea de caise. Amestecam intr-o oala mai mica 1 lingura jumatate de gelatina cu 4 linguri de apa. Batem spuma frisca impreuna cu 2 linguri de zahar si incorporam intaritorul alimentar amestecand continuu. Apoi incalzim gelatina din oala mai mica pana devine transparenta si o adaugam la frisca. Intre timp batem frisca pana devine tare si adaugam 8-10 linguri din ea la iaurt si amestecam pana obtinem o crema neteda. Ungem o foaie de psicot cu crema de frisca si iaurt, o presaram cu jumatate din cantitatea de cubuletele de caise si o acoperim cu alta foaie de piscot si procedam la fel. Ungem atat partile laterale cat si partea superioara a tortului cu crema de iaurt. Taiem in fasii subtiri caisele ramase si le pozitionam in cerc in mijlocului tortului, iar marginile le decoram cu frisca ramasa.
Alte prajituri recomandate:
Tiramisu
Diplomat
Tarta cu mere
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post