Tort cu caise si dulceata de cirese

Tortul cu caise si dulceata de cirese este delicios si foarte aspectuos. Blatul cu nuca se potriveste perfect cu crema de frisca si pranza si caisele proaspete.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul de tort:
  • 5 albusuri
  • 100 g zahar praf
  • 120 g nuca macinata
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura de faina
  • praf de copt
  • Umplutura:
  • 400 g caise
  • 500 ml frisca
  • 200 g branza dulce
  • dulceata de cirese

Mod de preparare

Albusurile le batem spuma cu impreuna cu zaharul praf, adaugam uleiul, nuca macinata si faina in care am amestecat praful de copt. Amestecam usor de jos in sus. Blatul se toarna in tava de tort tapetata cu hartie de copt.
Cand este copt se rastoarna, dezlipim hartia si se lasam sa se raceasca.
Batem frisca apoi adaugam branza dulce. Mixam pana la omogenizare.
Taiem caisele felii si le incorporam in crema de frisca.
Intr-o forma de tort cu pereti detasabili asezam blatul iar peste el crema de frisca. Lasa doua ore la frigider dupa care scoatem peretele detasabil al formei de tort si ornam deasupra cu dulceata de cirese.


Tortul cu caise si dulceata de cirese se serveste de la frigider.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors