Tort cu caise si budinca

Pentru blat: se amesteca toate cu ajutorul robotului de bucatarie si compozitia rezultata se pune in forma de tort pregatita cu hartie de copt. Se coa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • BLAT: 2 oua
  • 100 gr. zahar
  • 100 gr. faina + jumatate de plic praf de copt
  • Crema: 750 ml lapte
  • 2 pachete budinca de vanilie
  • 100 gr. zahar
  • 2 oua
  • un compot caise
  • frisca pentru decor

Mod de preparare

Pentru blat: se amesteca toate cu ajutorul robotului de bucatarie si compozitia rezultata se pune in forma de tort pregatita cu hartie de copt. Se coace 20-25 min la 180 grade. Se lasa sa se raceasca.

Pentru crema: 650 ml lapte se pune la fiert, 2 pachete budinca de vanilie, 100 gr. zahar, 2 galbenuse, 100 gr. lapte se amesteca si se toarna peste lapte. Se fierbe crema pina se ingroasa. Se ia de pe foc si se amesteca imediat cu cele 2 albuse ramase batute spuma tare. Blatul de tort se insiropeaza putin din sucul unui compot de caise. In jurul lui se pune inelul de la forma de tort. Pe blat se pun felii de caise una langa alta, apoi se toarna crema fierbinte. Se lasa sa se raceasca in forma apoi se scoate inelul si se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors